HT-logo-Horisontal-Red

HealthTextiles får nya delägare!

I december förra året startade Per-Ulrik Wier och Thomas Johansson bolaget Independent Business Partners AB. Nu är nätverkets första investering gjord och valet föll på HealthTextiles. De nya ägarna kommenterar:

– Enbart i Sverige landar vårdkostnaden på miljardbelopp på grund av infektioner i samband med operationer och vård. Den näst största anledningen till dessa infektioner är bakterier på kläder i patientens närområde, säger Per-Ulrik Wier.

Resistenta bakterier utgör idag ett av de största hoten mot mänskligheten. Den näst största anledningen till infektioner hos nyopererade är bakterierna som finns på kläder i sjukvården. Cirka 10 procent av patienterna, räknat över hela världen, smittas idag av vårdrelaterade infektioner.

– Det är därför denna investering som vi nu gjort med Independent Business Partners är så intressant. Sedan starten i december förra året har vi blivit kontaktade av cirka åtta företag som presenterat sina idéer för oss och det här företaget, som tillverkar antibakteriella och miljövänliga kläder, drivs av en person med internationell erfarenhet och utbildning från bland annat Harvard, säger Thomas Johansson.

Det relativt nystartade bolaget har ett stort intresse av att etablera sig i Örebroregionen. Även Tyskland har visat stort intresse för dessa kläder.

Independent Business Partners består idag av ett nätverk av tolv partners. Målsättningen är sedan starten i december förra året att göra mellan 50 till 100 miljoner kronor tillgängliga för länets företagare.

Läs mer om ”Första investeringen är gjord” i Totally Örebro.

Läs mer om ”Det Glömda Riskkapitalet” i Totally Örebro..

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter